Obiective turistice

rezervatie-fag

Rezervatia de fag de la Dragomirna

Rezervația de fag de la Dragomirna se află pe teritoriul comunei Mitocu Dragomirnei și face parte din trupul de pădure Chilia, fiind situată la o altitudine care variază între 380-450 m.

+ Mai Multe
biserica adormirea maicii domnului

Biserica Adormirea Maicii Domnului

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Mitocu Dragomirnei este o biserică ortodoxă construită în perioada 1820-1825 de către credincioșii ortodocși români din satul Mitocu Dragomirnei (comuna Mitocu Dragomirnei, județul Suceava). Ea se află situată pe vârful unui deal, în apropiere de școală.

+ Mai multe


biserica romano catolica

Biserica romano-catolică

Biserica "Înălțarea Sfintei Cruci" din Mitocu Dragomirnei este o biserică romano-catolică construită în anul 1894 în satul Mitocu Dragomirnei (județul Suceava). Ea se află pe o uliță a satului, în apropiere de școală, biserica ortodoxă și cimitir.Ea are hramul Înălțarea Sfintei Cruci (sărbătorit la 14 septembrie)

+ Mai multe
manastirea dragomirna

Manastirea Dragomirna

Mănăstirea Dragomirna este un complex mănăstiresc fortificat din România, construit în perioada 1602-1609 în satul Mitocu Dragomirnei din comuna omonimă (aflată în prezent în județul Suceava) de către mitropolitul Anastasie Crimca al Moldovei. Ea este situată în apropierea pădurii Dragomirna, la o distanță de 12 km nord de orașul Suceava. Biserica mănăstirii are hramul Pogorârea Sfântului Duh (sărbătorit în duminica de la 50 de zile după Paști).

+ Mai multe

Biserica Mitocaș

Biserica de lemn "Sf.Cuvioasa Parascheva" Mitocaș

Un loc aflat la marginea aşezării de odinioară, ferit de o perdea de copaci bătrâni, de unde poţi privi în linişte până hăt-departe, spre cetatea de scaun a Sucevei. De bună seamă, localnicii nu au ales la întâmplare locul bisericuţei de lemn. De aici puteau zări ce se întâmplă în târgul Sucevei, iar peste grădini, aproape de tot, se uitau, practic, în Bucovina, căci linia de demarcaţie între Regat şi Austro-Ungaria trecea chiar prin faţa bisericii.

+ Mai multe
fantana_doamnei

Fântâna doamnei

Fântâna Doamnei” se află în partea de nord a Mănăstirii Dragomirna, ctitoria Mitropolitului Anastasie Crimca (1602, 1607-1609), la o distanță de circa un kilometru, lângă pârâiașul Dragomirna, ce curge la vale încet, cu apa sa limpede cum îi cristalul, și lângă drumul ce duce din satul Dragomirna în pădure, oprindu-se în poienița cu „Trei meri”, la fostul hotar între România și Austria, când Nordul Moldovei a fost răpit de Imperiul Austro-Ungar, la 1775.

+ Mai multe

Schitu Petru si Pavel

Schitu Petru si Pavel

In pădurea Dragormirna, mai exact la aproximativ trei kilometri de Mănăstire, se află schitul „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, unic în zonă prin arhitectura sa. Biserica a fost sfințită în anul 2002 și este făcută numai din bârne îmbinate în stil dacic. „Pentru că nu-mi plăcea orașul, m-am rugat la Dumnezeu să stau în pustiu, la liniște.

+ Mai multe
Biserica Lipoveni

Biserica ortodoxă pe rit vechi-Lipoveni

Lipovenii, etnici de origine rusă și creștini ortodocși de rit vechi, au în județul Suceava un sat numit astăzi „Lipoveni” (comuna Mitocu Dragomirnei). Iniţial localitatea s-a numit Sakalințî, după locul de unde și-au tras rădăcinile primii staroveri ce s-au stabilit pe pământurile mănăstirii Dragomirna.

+ Mai multe
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.Detalii