Schitul Sf. Apostoli Petru și Pavel

Această biserică, făcută numai din bârne îmbinate în stil dacic, care invită la liniște și reculegere, așteaptă miercuri, pe 29 iunie, credincioșii la Liturghia religioasă prilejuită de Hramul bisericii.

In pădurea Dragormirna, mai exact la aproximativ trei kilometri de Mănăstire, se află schitul „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, unic în zonă prin arhitectura sa. Biserica a fost sfințită în anul 2002 și este făcută numai din bârne îmbinate în stil dacic. „Pentru că nu-mi plăcea orașul, m-am rugat la Dumnezeu să stau în pustiu, la liniște. S-a întâmplat să fiu bolnav și am venit până aici, la barieră, să vizitez poiana, atunci am văzut prima oară stejarul de aici și am zis: Doamne, dacă o să fiu sănătos, o să ridic aici cea mai frumoasă biserică din lume”, ne-a povestit părintele Petru Hanu Pangrati, ctitorul Schitului „Sf. Apostoli Petru și Pavel. Părintele a mai povestit că a reușit să ridice acest complex monahal împreună cu un sobor de maici, cu ajutorul credincioșilor și al unor oameni de afaceri foarte generoși. Această biserică, invită la liniște și reculegere, iar miercuri, pe 29 iunie, credincioșii sunt invitați la Liturghia religioasă prilejuită de Hramul bisericii. „Așteptăm aproape 500 de credincioși să participe la sărbătoarea noastră. Slujba religioasă va fi oficiată de un sobor de șase preoți iar după ora 12.00 vom oferi tuturor celor prezenți o agapă creștinească”, a încheiat părintele Pangrati.

Așezământul de cult se află în „Poiana lui Anton”, în mijlocul pădurii Dragomirna, ajungându-se până acolo pe un drum pietruit.

Galerie foto

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor.Detalii